11 °C ( 53 °F )
Online booking
Promijeni/otkaži rezervaciju

O Hotelu Marmont

Francuski general Marmont je svojevremeno bio pokretač promjena i napretka u Dalmaciji, a očaravajući Hotel Marmont je u segmentu turističko-smještajne ponude Grada Splita nastavio slijediti njegovu misiju i filozofiju: uvijek i nanovo mijenjati stvari na bolje!

Auguste Frédéric Louis Viesse de Marmont (Châtillon sur Seine, 20. srpnja 1774. - Venecija, 22. ožujka 1852.) bio je francuski general i maršal, koji je 1805. premješten u Dalmaciju, gdje je obnašao dužnost vojnog zapovjednika za Dalmaciju i glavnog guvernera Ilirskih pokrajina.

Pokazao se jako sposobnim upraviteljem, a zahvaljujući njegovom angažmanu, jako puno je učinjeno za prometnu podgradnju po Dalmaciji (cestovne prometnice kroz Zagoru), za prosvjetu (francuske vlasti su uvele hrvatski i slovenski jezik u škole), s tim da u pokrenute i prve novine na hrvatskom jeziku Kraglski Dalmatin.


Trebate avio karte, transfer, rezervaciju u restoranu, ulaznice za muzeje, wellness, razgledavanje grada s turističkim vodičem ili prijedlog za izlete...

Kontaktirajte nas na

icon concierge@marmonthotel.com

Tu smo za vas 24/7. Dobrodošli!