Online booking
Promijeni/otkaži rezervaciju

Advent u Splitu

U posljednjih nekoliko godina stanovnici Splita žive cijelu godinu u iščekivanju najboljeg provoda koji im donosi „Božićni sajam “. Poznate „splitske kućice“ na Rivi i gradskim trgovima, simbol su zabave, druženja i topline blagdana.

Početak „Adventa u Splitu“ označava paljenje prve adventske svijeće, a bogati program nastavlja se na svim gradskim trgovima. Razni organizirani koncerti klapa, bendova i DJ-eva svojim nastupom i glazbom oplemenjuju večernje i noćne sate, a crkveni zborovi priređuju već tradicionalno božićne koncerte.

Već šestu godinu za redom se u gradu pod Marjanom održava jednistveni „Gastro Advent“ u svijetu. Adventski se vijenci izrađuju od namirnica iz mediteranske kuhinje, koja odiše skromnošću, ali i tradicijom i zdravljem. Gosti gastro adventa dolaze iz raznih zemalja svijeta, promičući tako svoje običaje i delicije u brojnim splitskim restoranima, što je svojevrsna razmjena advenstkih čarolija, kroz okuse i mirise Božića.
Brojni splitski restorani u to vrijeme u svojim ponudama imaju odabrana adventska jela po popularnim cijenama, od bakalara na razne načine, preko frankfurtskih rebaraca s kiselim kupusom i mađarskog gulaša, do adventske guske s crvenim kupusom i knedlama od krumpira.


Ljubitelje umjetnosti i kulture HNK Split, ovih blagdana darovati će bogatim programom u kojem se posebno ističe tradicionalni Božićni i Novogodišnji koncert. Kulturno umjetnička društva pokazati će Vam kako se samo u Splitu plešu tradicionalni splitski plesovi na ledu.

Split je, kako Splićani znaju reći za svoj grad, centar svita - Carski grad u kojem je vrijeme stalo da bi vas zarobilo i odvuklo u priču koju samo Split može ispričati. Ako izaberete Split za svoju adventsku destinaciju, nećete požaliti!